I Am Reizen

Jouw Retraite naar de Eenheid

Katharen Reis

''Het pad van de liefde, een magische rituelenreis door het land van de Katharen.''

''Tijdens de beklimming van de Mont-Ségur, de vrouwelijke berg in het land van de Katharen, komen de volgende woorden tot mij: ‘We zijn vrij’. Het zijn woorden die mij aan oorspronkelijkheid doen denken, aan de vereniging tussen mannelijke en vrouwelijke energie, aan de onvoorwaardelijke liefde in ons hart die zonder oordeel het dualisme omarmt. En ik voel dat ik deze onvoorwaardelijke liefde ben en dat we dat allemaal zijn.'' AdJan

Het Pad van de Liefde is een retraite, een reis door het Katharengebied in Zuid-Frankrijk, waar je middels verschillende rituelen wordt ingewijd in de verschillende stadia van jouw leven. Je maakt opnieuw een reis door jouw leven om de magie in jou naar boven te halen. Je hebt de bereidheid om nog één keer te doorvoelen wat zich aandient, om liefdevolle aandacht te geven aan datgene in jou wat nog niet het licht heeft mogen zien. Je wordt uitgenodigd om vanuit je hart te vergeven en dankbaar te zijn voor de situaties die jou gemaakt hebben tot wie jij nu bent. Het is een helende reis van innerlijke bevrijding zodat je, vrij van ruis, jouw dromen, verlangens en missie kunt leven.

Wil jij ook leven als ‘God in Frankrijk’? Maar dan overal? Ga met ons mee naar het magische land van de Katharen, een volk dat in de voetsporen leefde van Maria Magdalena: Vrij, in liefde verbonden met zichzelf, elkaar en het leven. En voor deze idealen gingen zij letterlijk door het vuur.

Magisch ritueel

Tijdens deze retraite in Zuid-Frankrijk maken we gebruik van rituelen. Het magisch ritueel laat je in diepere lagen zakken. Het is een krachtige manier om keerpunten in je leven te verankeren in jezelf. Om intenties en bereidheid te bekrachtigen en om afspraken met jezelf te bezegelen. Bij het magisch ritueel maken we vooral gebruik van de natuur, van symboliek, van vuur en water, van grotten, bergen en poorten die de toegang vormen naar jouw nieuwe wereld.


Hoe ziet jouw reis eruit?

Tijdens deze Katharen Reis brengen we je naar een aantal bijzondere energetische plekken in het Katharengebied. De energie van deze plekken brengt je daar waar je dient te zijn in jezelf op dat moment. Je maakt o.a. een bergwandeling naar de Montségur (de vrouwelijke berg) en de Pic de Bugarach (de mannelijke berg). Je bezoekt diverse grotten (o.a. de inwijdingsgrot van de Katharen), je loopt een labyrinth dat door de natuur zelf is gevormd en verder laten we ons leiden door de kracht van het NU. Onderstaand geven we je een idee van hoe het programma eruit zou kunnen zien. We willen ons namelijk niet teveel vasthouden aan een structuur. We willen vrij zijn om te voelen wat er die dag dient te gebeuren.

  • Dag 1: Je wordt in de middag opgehaald van het vliegveld in Toulouse of je komt op eigen gelegenheid naar La Mouline in Alliat (Ariége), de locatie waar we verblijven. Deze eerste dag staat in het teken van aankomen in het Katharengebied, het landen in jezelf, kennismaking met de reis en jouw mede reizigers.

  • Dag 2: Je reist terug naar je geboorte en jouw kinderjaren, bijvoorbeeld naar het moment waarop je uit zelfbescherming besloot om jezelf af te sluiten of om je anders voor te doen dan wie je in wezen bent. Met het geboorteritueel omarm je weer jouw innerlijk kind en bekrachtig je zijn of haar stralende aanwezigheid.

  • Dag 3: De dag van de vrouwelijke kracht. Je geeft weer ruimte aan jouw scheppende vermogens, jouw zachtheid en innerlijke wijsheid, jouw licht, kwetsbaarheid en de ontvankelijke kracht van de overgave.

  • Dag 4: De dag van de mannelijke kracht. Je bent bereid om te staan voor jouw idealen, de daad bij het woord te voegen, de kracht van het vrouwelijke in jou te beschermen zodat ze ongestoord kan creëren en ontvangen.

  • Dag 5: Ritueel van het Heilig Huwelijk. Middels dit ritueel verenig je de vrouwelijke met de mannelijke energie in jou opdat ze als een eenheid door het leven gaan.

  • Dag 6: Na het ontbijt word je weer teruggebracht naar het vliegveld van Toulouse of je vervolgt jouw reis op eigen gelegenheid.

Begeleiding

De begeleiding van deze retraite in het Katharen land is in handen van Marloes Verboom en AdJan van Gils. Als zielsgeliefden vormen we een eenheid. We zijn ingespeeld op elkaar en vullen elkaar aan. We streven naar ons ideaal om te leven vanuit puurheid, in overgave aan het hier en nu. Naast werkervaring, opgedaan tijdens de vele retraites en spirituele reizen die wij begeleid hebben, putten wij uit een rijke levenservaring met als rode draad de heling van onze eigen persoonlijke processen. We kijken ernaar uit om samen met jou de magie van het leven toe te laten en één te worden met die goddelijke vonk in ons die we zijn.

Locatie

De locatie van deze retraite betreft een in natuursteen opgetrokken en sfeervol huis in Alliat, een dorpje met 63 inwoners. Het huis heeft vier badkamers en vijf slaapkamers, drie kamers met een tweepersoonsbed en twee kamers met twee eenpersoons bedden. We hebben hier de mogelijkheid om samen onze maaltijden te bereiden. Marloes en AdJan zullen voorafgaande aan de retraite inkopen doen. De kosten zullen we delen. Vandaar dat de prijs exclusief het eten is.Praktisch

Je boekt via EasyJet de vlucht die staat vermeld in het onderstaande schema. Door die betreffende vlucht te boeken kom je tegelijk met de andere deelnemers aan en kun je gebruik maken van het gratis vervoer van de luchthaven naar de locatie en vice versa. Mocht je een afwijkende vlucht willen boeken, zorg dan dat je rond hetzelfde tijdstip aanwezig bent op de luchthaven. Je mag natuurlijk ook op eigen gelegenheid naar de locatie komen.

De retraite Het Pad van de Liefde eindigt op donderdagavond 4 oktober. Op 5 oktober zul je worden teruggebracht naar de luchthaven in Toulouse of vervolg je jouw reis op eigen gelegenheid.

Datum

Vlucht (EasyJet) heen- en terugreis

Overnachting

Begeleiding

Prijs

30 sept - 5 okt 2018      

Luchthaven Amsterdam. Zondag 13.25 -15.20 uur / Vrijdag 14.20 - 16.20 uur

Cottage in Alliat       

Marloes & AdJan         

€ 780,-

Aantal personen: 1-6 (doorgang van de reis is dus gegarandeerd)

Inbegrepen in de prijs: BTW, begeleiding, accommodatie (prijs is gebaseerd op een tweepersoons kamer), vervoer van en naar de luchthaven in Toulouse, vervoer tijdens de week.

De vlucht is exclusief. Ook de maaltijden zijn niet inbegrepen in de prijs. We hebben de gelegenheid om zelf te koken. De kosten zullen we delen.