I Am Reizen

Jouw reis naar de Eenheid

Pelgrimage naar de Eenvoud

Sinds geruime tijd besteed jij aandacht aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Je hebt je angsten en kwetsingen aangekeken, gevoeld en doorvoeld. Wellicht ben je nog niet helemaal geheeld of gevrijwaard van angst. Toch heb je ergens het gevoel dat het genoeg is. Dat je je niet nog langer wilt verbinden met het lijden en met alles wat jou tegenhoudt. Je besluit dat het moment is gekomen om in dankbaarheid het 'oude vertrouwde' te laten gaan. Je slaat een nieuwe weg in die leidt naar de bewustwording van wie jij ten diepste BENT.

De Pelgrimage

Na aankomst op Las Peñas, de magische plek in Andalusië waar wij wonen, maak je kennis met jouw mede pelgrims. Deze eerste dag staat in het teken van aankomen, van het verbinden met jezelf, elkaar, de plek en de reis. De volgende ochtend breng je een bezoek aan de Tempel. In deze heilige ruimte, door ons in de natuur gecreëerd, word je verwelkomd door een sfeer van onvoorwaardelijke liefde, vrijheid en eenheid. Het is alsof je thuiskomt. Hier zul je door Marloes, de hoedster van de Tempel, worden voorbereid op jouw Pelgrimage naar de Eenvoud.

‘’Waarmee ik mij verbind, is waarheid.’’

Na het bezoek aan de Tempel ga je op weg, de bergen in. Je stapt in de pure wereld die JIJ heet. In verbinding met jezelf loop je over de paden van de Sierra de Tejeda (Andalusië). Onderweg, in het gezelschap van gelijkgestemden, eet je fruit, brood, kaas en olijven. Je zintuigen zijn geopend. Je laat je spiegelen door de bomen, de stilte, de bloemen, een mede pelgrim, de bergen, de machtige adelaar die boven jou zweeft, het wild zwijn dat je ´s nachts hoort wroeten in de grond. In dit decor van puurheid en eenvoud word jij uitgenodigd om alles wat oud en vertrouwd is in dankbaarheid los te laten. Dat doe je door middel van een ritueel. 

In de maanden oktober tot april doen we tijdens deze wandel retraite drie verschillende dorpen aan. Je overnacht in een over het algemeen eenvoudig en rustiek onderkomen. In de zomermaanden overnacht je in de bergen, in een slaapzak, op een matje, onder een stralende sterrenhemel. Waar in de 'wintermaanden' nog sprake is van enige structuur, valt die in de zomermaanden weg. Dat heeft met name te maken met het ontbreken van luxe zoals een douche en wc. Maar wat is er authentieker dan je ´s morgens te wassen in een heldere bergstroom? Ook wat betreft etenstijden is er geen structuur. Wanneer we een dorpje passeren, halen we water, eten we of slaan we eten in. Het is een avontuur van totale overgave, van onthechten en vertrouwen dat het universum goed voor jou zorgt. 

Op de vijfde en laatste dag van deze retraite keren we terug naar de basis, de Tempel, waar Marloes jou met een prachtig ritueel inwijdt in jouw nieuwe leven. Een leven dat in het teken staat van eenheid, vertrouwen, liefde, hart en ziel, jouw missie, vrijheid en overvloed.

Je bent nooit alleen

Marloes is de space keeper. Zij zorgt ervoor dat de energie hoog blijft in de Tempel. In liefde zal zij jou verwelkomen en begeleiden tijdens jouw transitie van oud naar nieuw. Terwijl Marloes op de thuisbasis energetisch met jou verbonden blijft, gaat AdJan fysiek met jou mee, de bergen in. Als een herder die één is met zichzelf en de kudde, loopt hij naast jou en jouw mede pelgrims. Hij heeft een diep vertrouwen in het leven en dat Alles één is. Wat jij nodig hebt, ontvouwt zich aan jou. Er is geen programma. We laten de natuur en de stilte het werk doen. Er zullen momenten zijn waarop hij de groep vraagt om bij elkaar te gaan zitten opdat een ieder de gelegenheid krijgt om te delen of zich uit te spreken. In deze open space luistert hij naar jou en helpt je met duiden als dat van toepassing is. Met onze levenservaring helpen wij jou om echt tot de kern te komen van alles wat jou beweegt. Met andere woorden: Wij creëren voor jou de bedding om jezelf in jouw essentie te ervaren en daarin op te staan.  

‘’Neem een besluit vanuit je hart en laat het universum het werk doen.’’

         

Praktisch

Je boekt via Transavia de vlucht die staat vermeld in het onderstaande schema. Door die betreffende vlucht te boeken kom je tegelijk met de andere deelnemers aan en kun je gebruik maken van het gratis vervoer van de luchthaven naar de locatie en vice versa. Mocht je een afwijkende vlucht willen boeken, zorg dan dat je rond hetzelfde tijdstip aanwezig bent op de luchthaven in Málaga. Je mag natuurlijk ook op eigen gelegenheid naar onze plek komen.

Voor de winter geldt dat alle overnachtingsplekken vooraf gereserveerd zijn. De eerste nacht slaap je op of nabij onze locatie. De tweede, derde en vierde nacht in één van de accommodaties in drie verschillende dorpen. In de zomer overnacht je de eerste en de vierde nacht op of nabij onze locatie. De tweede en derde nacht overnacht je in de bergen, in de open lucht. Je dient zelf een slaapzak en een matje mee te nemen. 

Gezien het karakter van de reis nodigen wij je uit om zo min mogelijk overbodige ballast mee te nemen. In je rugzak te doen waarvan jij voelt dat het belangrijk is om mee te nemen.  

De Pelgrimage eindigt op de laatste dag om 16.00 uur. Vervolgens zul je worden teruggebracht naar de luchthaven in Málaga of vervolg je jouw reis op eigen gelegenheid. 


Datum

Vlucht (Transavia) heen- en terugreis

Overnachting

Begeleiding

Prijs

19-23 maart 2018

Luchthaven Eindhoven. Maandag (7.00 - 9.50 uur) / Vrijdag (20.00 - 23.00 uur)

Pueblos Blancos

Marloes & AdJan

€ 795,- 

2-6 juli 2018

Luchthaven RotterdamMaandag (8.00 - 10.50 uur) / Vrijdag (20.05 - 22.55 uur)

Sierra de Tejeda (open lucht)

Marloes & AdJan

€ 715,-

3-7 september 2018

Luchthaven Rotterdam. Maandag (8.00 -10.50 uur) / Vrijdag (20.05 - 22.55 uur)

Sierra de Tejeda (open lucht)

Marloes & AdJan

€ 715,- 


Aantal personen: 1-6 personen. Doorgaan van de reis is gegarandeerd.

Inbegrepen in de prijs: BTW, vervoer van en naar de luchthaven, begeleiding, vier overnachtingen, alle maaltijden, koffie, thee, water en fruit. Overnachting is gebaseerd op een tweepersoonskamer. Er wordt geen alcohol geschonken. De vlucht is exclusief.